Magyar Hypertonia Társaság On-line

Disszertáció hipertónia

Tartalom

  Pályafutása[ szerkesztés ] ban szerzett orvosi diplomát summa cum laude a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd kandidátusilletve a tudományok doktora A bergeni, az alabamai, a Dél-kaliforniai, a Harvard, a montpellier-i, a heidelbergi, a Tulane Egyetemek korábbi vendégkutatója, -professzora.

  Cahors a magas vérnyomás kezelésére

  Nephrologiai PhD programjában eddig 70 PhD végzett, ebből nak ő volt a témavezetője. Ezenkívül irányításával 2 kandidátusi disszertáció is született.

  Tippek a magas vérnyomás kezelésére

  Érdeklődési terület[ szerkesztés ] A veseműködés és a vérnyomás szabályozás élet-és kórélettana a molekuláris szinttől a betegekig. Többek között új modellt dolgozott ki az intrarenális mikrocirkuláció felépítésére. Nevéhez fűződik a glomerularis filtrációt szabályozó "short-loop" mechanizmus leírása.

  a magas vérnyomás elleni népi módszerek elleni küzdelem

  A gyomorfal mikrocirkulációjának vizsgálatára először alkalmazta a mikropunkciót, disszertáció hipertónia mérte meg a kettős kapilláris rendszerben a filtrációs és a disszertáció hipertónia erőket. Elsőként ismerte fel és írta le az endotheliális nanocsatornákat a renalis afferens arteriola distalis szakaszán kísérleti emlősállatokban, illetve emberben és igazolta, hogy ezek száma függ a szervezet aktuális állapotától például kor, a stressz, az angiotenzin.

  hogyan változtathatja meg életmódját magas vérnyomás esetén

  Imaging technikával élő állatban először tette láthatóvá e nanocsatornákat és kimutatta, hogy a filtráció ezeken keresztül már a glomerulus előtt is jelentős. Kutatási eredményeivel újraértelmezte a juxtaglomerularis apparátus morfológiáját és funkcionális jelentőségét.

  érdekes tények a magas vérnyomásról